Rabarber & jordgubbsrutor

Bakade den här kakan inna Tindra fyllde år, för att ha lite kakor att bjuda på fika för de som kom. Lite fanns också kvar till att syster fyllde år, nu är de dock snart slut, bara några små stackare kvar.
 
Tycker i alla fall att de var supergoda, smakade mer kardemumma & ingefära än vad de smakade rabarber och jordgubbar... Så det var lite synd, men goda var de ändå. Speciellt kanterna, de var underbart knäckiga och goda. muuummms.
 
 
En stjälk rabarber
250 g jordgubbar
3 msk honung
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
 
200 g smör
1 dl sirap
5 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
 
Hacka rabarber & jordgubbar fint. Ringla över honung och smaksätt med ingefära och kardemumma.
Smält smöret i en kastrull, häll i socker och sirap. Låt sockret smälta lite, dra sedan av kastrullen från plattan så det får svalna lite.
Vispa snabbt ihop äggen, häll i dem i sockersmeten, lite i tagen & rör hela tiden så att det inte blir äggröra av allihopa. Sikta i vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör väl.
Klä en långpanna med bakpapper, häll i smeten, fördela frukten jämnt över kakan. Grädda i ca 30 min, 180 grader.
Kan ev behövas att man täcker kanterna med ungsfolie om de för för mycket färg & kakan får gärna vara lite kladdig i mitten.
 

Kommentarer
Postat av: Syster Yster

Provade denna idag, fast med hallon istället för jordgubbar & rabarber pga. att Rickard som vi bor med är allergisk mot allt i frukt o grönsaks väg som är rött förutom hallon för det är ett annat färgämne i dem. Det blev riktigt gott !! :D

Svar: åhå! Så himla kul. :)
BeaBanan

2013-11-19 @ 15:37:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0