Kladdkaka med After Eight.

Stod för fikat på ett styrelsemöte med träningen för ett tag sedan, fick önskemål om en kladdkaka, så då gjorde jag det med en liten twist. ÄLSKAR kladdkaka med smak av mint, och med after eight på toppen då? kan. inte. bli. bättre. 
 
Haha, såhär mycket blev kvar efter att tre sugna styrelsemedlemmar högg in på den. 
 
 
Till en suuuuupergod kladdiskaka behöver du: 
 
125 g smör
2 ägg
2 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk pepparmintsolja
 
Glasyr: 
50 g smör
½ dl grädde
100 g after eight
 
Såhär gör man den goda kakan: 
 
1. Smält smöret, ställ åt sidan.
2. Vispa ägget och sockret, vitt och luftigt ska det bli! 
3. Vispa ner alla torra ingredienser. 
4. Rör ner smöret och pepparmintsoljan. 
5. Smörj formen. 
6. Fyll formen, grädda i 175 grader, 18 min. Låt svalna helt. 
 
7. Glasyrdax! Smält ihop alla ingredienser. 
8. Låt den svalna så att den tjocknar till sig innan du brer den över kakan. 
9. Ställ in i kylen så att glasyren får rätt konsistens. 
 
Serverar i små bitar stod det i receptet, TSSSS, SMÅ, som om att små bitar skulle räcka till. Ät glatt med kanske en klick grädde. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0