recept - Rostbröd.

Vårt rostbröd började ta slut... men så kände jag inte för att vi skulle köpa nytt så slängde ihop ett eget istället. Nu har vi en hel hög med gott rostbröd i frysen, färdigskivat och klart! Tyckte det var så gott och så enkelt så jag tänkte slänga med receptet också. 
 
 
Jag gjorde dubbel sats och gjorde tre bröd då jag bara har 1½ liters formar, gör ni så får man ändra lite i gräddningen. 
Till ett stort bröd, i en 2 liters form:
 
50 g jäst
6 dl vatten
2 ½ tsk salt
ca 12 dl vetemjöl 
 
Kör degen elastisk, vila i 60 min. Smörj formen/formarna. Arbeta degen lite och lägg ner i formen, jäst ytterligare 60 min. Grädda i 275 grader, 20 min, sänk till 100 grader och grädda i 60 min till (jag gräddade väl ca 10 min på 275, sänkte och vädrade ut ugnen till 100 grader och gräddade sen 40 min tror jag det var till mina bröd), låt svalna på galler. Skiva sedan upp och frys in! Och rosta på!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0