Syrensaft

Jag kan inte låta bli att koka saft, göra marmelad, gele, sylt, kakor eller vad man nu än kan hitta på av allt som ens trädgård kan erbjuda. Och saft på syrenblommor och lite blåbär har blivit till en ny favorit. Lite speciell i smaken, men jag gillar det. 
 
 

på en måndag vava??

Min fina sambo lämnade en godisskål på vårt "vardagsrumsbord" (flyttkartong). Och här satt jag i soffan och gjorde nytta så krymper mängden godis i skålen?? Fattar inte hur det går till. Man äter inte godis på måndagar. 
 
Förresten så grattis alla skolelever till höstlovet, kul för er att fortfarande vara unga. Själv jobbade jag. Joel fick då lämna imorse så vi slapp kliva upp innan tuppen gol, men är ändå så trött idag. Såsåsåsåå trött. Klagmajandårå. 
Nämen, sedan jag lämnat jobbet har jag hämtat lillgumsan, kommit hem, lagat middag, diskat, dammsugit och nattat henne, städat inne på toan, sorterat i min pärm med viktiga papper, tydligen ätit godis och pratat med mamma. Nu sitter jag bara i soffan och längtar efter att min karl ska sluta jobbet och komma hem någon gång.. 
 
 

En måndagskväll

Jag sitter i vårt vardagsrum helt ensam, min käre sambo är iväg och spelar innebandy ikväll. Själv sitter jag här och har precis betalat räkningar och lite annat viktigt. Ska strax gå ner till källaren och se om han hängde upp sina skjortor eller inte, mest troligt inte eftersom det var jag som startade maskinen... 
 
Vi har sovit här i några dagar nu, det känns ändå lite märkligt att detta är vårt hem, men samtidigt så himla fantastiskt. Trivs som fisken i vattnet. Det verkar vår ögonsten också göra. Omställningen från att dela rum med mig till att få ett eget verkar inte vara så jobbigt, inte än i alla fall. Så skönt! Och att ha 3 minuters gångavstånd till jobbet, det är inte illa. 
 
 

festival

Jag hade en sån fantastisk helg så det finns inte. Även om vi bara var kring hotellet och på mässan hela tiden så hade vi så kul och mvnskdm. Ca så känner jag. 
Vi såg på Nordiska mästerskapen i både konditori och bageri, helt fantastiskt vad man kan göra med ätabara saker hörrni. Sverige tog hem priset för bästa smak i konditori och vann sedan på lördagen då bageritävligen ägde rum. Kul! Annars kikade vi på alla montrar, smakade på choklad, såg barn tävla i att baka kladdkaka, kikade lite på hus och hem mässan och massor av annat skoj. Men sen kom man hem, med massor av ny inspiration. Hade jag inte varit så trött på kvällarna hade jag bakat varje kväll. Haha. 
 
Till något helt annat, i helgen händer det! Sista flytten går på lördag, äntligen. Då blir även första natten där, hela vår lilla familj. Pirrar i hela kroppen när jag tänker på det. 
 
Nedanför ser ni skådebrödet och chokladskulpturen som svenskarna gjorde i helgen. 
 
 

......

Vi satt allihopa vid köksbordet en dag och pratade, så började jag säga några saker åt lillen, pratade säkert på i flera minuter så tittar hon på mig och säger "va, pratar du med mig eller??". 
JAHA? 
jaja. 
Okej. 
Tack då gullet. 

ute på äventyr

Vi har landat i Storstan, ätit middag och ligger nu i våra sängar på hotellrummet. Imorgon traskar vi över till chokladfestivalen som är så himla nära. Helt fantastiskt. Saknar dock mina två små skruttar där hemma, men snart är jag ju hemma igen så. :)
 
 

blyg eller?

Här om dagen var vi huset och jobbade. På golvet kröp en stor spindel. Jag säger lätt åt min älskling att inte trampa på den, han tittar ner och flyger ur rummet  snabbare än blixten. Hör ett fniss bakom mig. "hihi, var du lite blyg för spindeln elleeer?". Sen följde hon med mig och spindeln ut på gräsmattan. plutten. 

choklad

Hej på er! 
 
Det här går lite knackigt än så länge känner jag.. Rutiner är inte till fullo ännu kankse. Haha, men flytten är på gång, all tapetsering är äntligen klar och första lasset har gått. Imorgon får vi internet i huset och nästa helg ska nog resterande grejjer åka in så kan vi nog bo där sen. Ska bli så kul! 
 
Nu i helgen ska jag till Stockholm. På chokladmässan. Med mina fantastiska kollegor. Ska bli så himla roligt! Vi åker imorgon och kommer sedan hem på söndag, kan knappt bärga mig. Ikväll gosade jag lite extra med min lillprutt som kramade om mig och sa "mamma, jag kommer sakna dig i helgen". 
Åh, det känns så dubbelsidigt allt sånt där som mor, det ska bli skönt att komma bort en stund, men ändå, som jag kommer sakna henne och längta hem till hennes kramar och goa skratt hur kul vi än kommer ha det där borta. 
 
Ja, hur som, bilder på huset ska jag försöka fixa inom kort, tillsvidare kan jag bjuda på en detalj i hallen, som ni ser faller alla bitar sakta med säkert på plats. 
 
 

det är pågång nu

Snart är det helg igen, alltså ännu en helg i huset. Blir att göra klart sista rummet, fixa listerna, städa ur, plocka in bären i sista stund och kanske starta flyttlasset. Gaah. Snart mina väbner, snart! 
 
 

RSS 2.0