Fredagskvällar

Igår kväll åkte jag in till storstan och umgicks med världens bästa Jennifer, drack några glas vin, spelade kubb och jade det gott. Välbehövligt. 
Kändes nästan som att man var tillbaka vid skoltiden, jag och tindra åkte först buss till rödå sen tog jag nästa buss in till stan därifrån, precis som förr. Är inte direkt van vid att åka buss längre.. 
 
 

Kan vara en ny favoritdoft

Om man kunde spara en doft någon annanstans än i minnet skulle jag spara doften av tobaksplantans blommor till jämt. Den doftar så gott. Men bara på kvällen, på dagen ser den faktiskt ganska tråkig ut.. Men doften kära vänner... Den är fantastisk.
 
 

Dill

Har fått användning av min dillplanta nu! Mums. Det blev lax med dill och flingsalt. 
 
 

Fläta

Har lärt mig göra en sån här fläta!! Så fint och bäste fotografen fick jag såklart (lilltösabiten) tur man har henne! Nu vill jag lära mig vattenfallsflätor och fiskben...
 
 

Pelargoner

Vill fylla altanen med härliga pelargoner en vacker dag, fick lite sticklingar av min kära mor och kunde inte vara gladare. Doften, blommorna och känslan. 
 
 

Bilder från helgen med systeryster

 
mysfika på vejos med familjen // några bilder på häftiga drakryggen som ligger en bit utanför Bjurholm, där fikade vi och myste med vår mormor lite // och sista dagen med vår favorit, bakning, surrande och picknick, synd bara att solen sken ända till vi kom ut, då blåste det och molnen kom fram...

Tjoho

Har besök från Norrköping hela helgen så vi har varit upptagna med att umgås med dem, blev en tur till glassbonden, drakryggen i Bjurholm, middag där, middag hos oss, mina föräldrar och idag har vi haft picknick på gräsmattan med lite gofika vi bakade tillsammans. Så mysigt. Ikväll drar de vidare till min systers sambos föräldrar så vi ska bara gosa! 
 
Kram på er. 
 
 

Semester!!

Det är dax!! JAG HAR SEMESTER! Fem härliga veckor hemma med lilltjoppan. Ska bli så skönt, känns lite märkligt men så underbart. 
Fick avsluta veckan på allra bästa sätt, två dagar inne i bageriet med bröd, tårtor, bakelser och allt annat gott. Så kul!! 
 
 

Det är en sån dag idag.

Jag har mensvärk, klämde fingret i en dörr, gråter över allt och mår rätt illa. Inte den allra bästa söndagen. 
Har i alla fall tvättat lite, handlat mat och påbörjat en spaljé åt mina sockerärtor på tok för sent. Alltid något. 

värmen kom ändå

 
Lycka att ha en sådan fantastisk dotter, som vissa dagar gör mat åt oss med en liten hjälpande hand från sin käre mor. Min klippa. 
 
 
När sommaren äntligen är här... 
 
 
Åker leendet på!
 
 
Och årets första blomsterbukett in! Doftade syren i hela huset. 
 
 
Och självklart - RABARBER. Vattnnas i munnen. Insåg tyvärr efter  att jag kokade galet mycketäppelsaft ifjol att iprincip ingenting dracks upp att jag kanske inte ska göra så mycket saft iår... Så har satsat på sylt och marmelad istället, det här blev en med rabarber och lime! 
 

Fredagsmys!

Det är fredag, helg och den där jäntungen har fått sommarlov! Själv har jag en vecka kvar, men det går fort. Firar med tacofredag, popcorn och en go film!
 
 

våren på instagram

 
Köpte en massa kryddväxter och önskar verkligen att ni kunde känna doften. Det var ljuvligt att plantera dessa. LJUVLIGT. Kan ibland gå ut bara för att lukta på kryddorna. 
 
 
& hittade en himla massa blommor i gräsmattan där på våren, älskar det. 
 
 
Min lilla snickare! 
 
 
Häggen blommade (och doftade), gräset luktade nyklippt, solen sken långt in på kvällen och jag välkomnade våren med öppna armar. 
 
 
Det bästa av allt, som jag längtat sedan vi köpte huset, så blommade äppelträden! Samma dag som kronbladen föll till backen längtade jag redan till nästa år. Äppelblommor kan vara de vackraste blommor som finns. 

RSS 2.0