Glad midsommar!

 

Favorit

Alla har vi favoritrum där vi bor, mitt börjar bli matkällaren. Så mycket godsaker jag ska fylla på där nere. Först ut är självklart rabarber, sen kommer det fyllas på med marmelader och sylt av andra bär trädgården har att erbjuda. Detta mår jag bra av. 
 
 

Trädgårdspyssel

Jag har kokat massor av marmelad, sylt, och sirap på rabarber senaste dagarna och även rensat bort ogräs och grävt en del i trädgårdslandet. 
I den runda står nu en squash. Måste dock fixa till det, för allt rann iprincip ut när jag vattnade... Det får bli ett senare bekymmer, nu är det sent. Var tvungen att få ner den i backen bara, för snart bär det av mot Vilhelmina över midsommar! Ska bli skönt att åka bort en stund och slappna av. 
 
 

Doften av syren.

Första blombukett från trädgården. Kunde inte låta bli att ta in lite syrenblommor så nu doftar det ljuvligt hemma hos oss. 
 
 

Hej kompisar

Tjoho. 
Det är full rulle på jobbet, sen kommer jag hem och lagar mat, nattar lilltösabiten och sedan är det full rulle i antingen köket eller trädgården. Jag gillar det! Kokat marmelad och fixat inför en tårta vi ska servera på söndag ikväll. Känns rätt okej. Nu ska jag snart gå och lägga mig. Kommer bli skönt. 
 
 

Rabarber

Och där kom rabarbern! Wohoo!! 
Första av många saker jag vill testa blev rabarbermarmelad med vanilj. Imorron ska jag koka med lime. 
Känns så skönt att kunna börja ladda upp med hemgjorda marmelader och sylter nu, så slipper vi de där från affären, slut på konstigheterna! Yes. 
 
 

Tisdagar eller hur var det?

Helgen är över och det är skolavslutningsvecka! Wohoo! Nu kör vi. 
Var helt slut efter idag, hade ingen mat hemma då vi missade att handla igår så vi köpte pizza. Det får man faktiskt göra också. Ibland. Okej. Bra. 
 
 
 

Spontan

Jag blev ensam ikväll. Släppte iväg mannen min till sina vänner så han ser vi inte förrän imorgon igen. Har bara legat i soffan ikväll. Planen om en tidig kväll sprack. Kan inte sova, hör inte min käres andetag, bara tystnad. 
 
 

RSS 2.0