Höstens guld

Jag är så trött på att koka sylt, marmelad eller saft nu, men samtidigt är det så härligt. Fylla upp matkällaren med godsaker inför kommande året, att slippa köpa de där från affären som innehåller konstigheter. 
 
Men lingonsylt har vi i massor nu, lycka! 
Ska ta hand om äpplen nu, har lite fler saker att testa! Höstens härligheter hörrni. Jag gillar inte hösten, men än så länge känns det bra, även om det är mörkare och kallare. Löven här Färgglada, äpplena är mogna, slasket är inte här än. Kan njuta en liten stund till. 
 
 
 

Måndagar alltså

Den här veckan började på sämsta möjliga sätt. Försov mig, jag brukar aldrig försova mig. Sprang iväg på jobbet på fort att jag glömde glasögonen hemma (hur klantig får man vara??) 
Åt i alla fall en riktigt härlig middag med tända ljus och fina blommor. Så nu mår man lite bättre! 
 
 

Höst

Kompisar!! 
Det har blivit höst! Och för första gången i mitt liv känns hösten som en nystart istället för något ledsamt. Jag har en dotter som är fem år. Jag bakar på mitt jobb. Jag är i och för sig lite småförskyld och har ont i bihålorna och i kroppen (sistnämnda ej pga förkylningen). Jag kokar saft, sylt å marmelad för vintern så vi äntligen slipper de där hemska köpeburkarna. Jag plockar de godaste äpplena och äter min egna gurka. Jag vill leva på soppa och hembakat bröd. Jag klarar av att ta hand om blommor utan att de dör. Jag har idéer i mitt huvud och orken finns faktiskt där för att uppfylla dem, även om tiden inte riktigt vill hänga med. Och jag lyssnar på hur tåget skakar vårt hus och funderar på varför jag är vaken än. Imorgon är en ny dag och den ska vi njuta av. Okej? Bra.
Och imorgon, då ska jag tända ljus och rå om mig själv. 
 
 
 

RSS 2.0