Explosion

Snart händer det mina vänner, trädgården börjar explodera! Snart är det ett hav av blommor här, träden är gröna, rabarbern kan snart skördas, längtar efter en paj! 
Hoppas på kvällssol ikväll igen, så kan jag lägga lite plattor i trädgårdslandet, kratta lite till och ba njuta. 
Ibland kan jag bara vilja lägga mig ner i gräset för det är så mycket som ska göras och efter en dag i trädgården kommer man in med tusen nya saker som måste göras eller nya idéer. Det tar som aldrig slut och tiden räcker inte riktigt till. Men det gör ingenting, så länge man tar sig framåt och det gör jag! En trädgård blir aldrig klar, så är det bara, men det finns ett lugn i det ändå. 
 
 

Kurrikurr som en åsna

Jahapp, vad ska man äta till middag idag? Tror lilltjoppan redan har ätit... Jag är sugen på kanelbullar.... Men det blir kanske inte så bra till middag? Hade varit gott, haha. Magen kurrar i alla fall redan, bussen är snart i vindeln och sen ska jag cykla till tindras kompis och hämta henne, hem, lägga isäng na och sen äta. Buuu. 

När tröttheten slår en

Tjoho! 
Det är måndag, jag är dödstrött efter helgens arbete (kämpat i trädgården varje kväll efter jobbet förra veckan, hela torsdag och heeela helgen...) har ont i armen efter en brännskada, tummen av en blåsa och ont i kroppen av träningsvärk och ont i höfterna av något annat. Jamendåså, det är bara att kämpa på! Har en himla massa kvar där ute att göra så får se om det blir något gjort ikväll eller om jag somnar på studs. Värmen på jobbet är olidlig så är redan rätt slut... 
 

April

 
Firade mig själv med något glas vin och en god vän och insåg att jag har svårt att inte le på bild. 
 
 
Tur man har en stark tös 💪 
 
 
"Mamma, kan inte du ta en bild på oss?? Den kommer bli jättefin, jag lovar!!" 
 
 
Åkte till Vilhelmina, denna plats har något som ger en ett lugn som man annars aldrig har. Njöt kan jag säga! 
 
 
Fast kan man annat än njuta när man käkar grillade toast med vindelnrökt skinka i solen? Näjagmenardet. 

Klagade inte

Behöver vi ens prata om vädret!? ÄNTLIGEN. Njöt så in i bomben igår, i lördags också iofs. Underbart nanting. Köpt en gräsklippare i helgen också, ska njuta av att se på när den jobbar i sommar 👏
 
Har varit tungt att jobba idag, så fruktansvärt varmt.... Åh. Menmen, åt lunch i solen i alla fall! ikväll blir det mys i trädgården tror jag. Ja men dåså. Koll på läget då. 
 
 

Vårenergi

Dagarna rusar fram hörrni, snart är maj slut och det känns knappt som att det börjat. Snurrar kanelbullar, kokar krämer, hackar sallat, bakar pajer, kokar pasta, åker på bussar, kramas, löv krattas, varor bärs, mat äts, snön faller och solen skiner, allt på samma gång. Flyter ihop. Till en enda stor röra. Sen ser man gröna blad, små blommor, frön som blir något vackert och livet känns bra igen. Rörigt kan vara bra. Livet kan vara bra. Och våren är äntligen här, naturen slår ut som i en explosion och energin som varit på halvfart sedan löven föll i höstas är tillbaka till tusen. 
 
Imorgon är vi lediga och på schemat står förskolans dag med utklädnad och sång, sen en tur till Umeå för fika, så mys! 

Når åren går snabbare

Det är inte ofta jag tänker på min ålder i mitt föräldraskap, men gångerna börjar bli fler. Värst var när jag som 16/17 åring hade föräldraträffar med andra gravida mammor och den som var yngst av de andra var 9 år äldre, där ingenting stämde ihop med hur det skulle bli för mig. Eller när min ordinarie barnmorska hade semester och jag fick gå till en annan som hade fördomar så in i bomben. Eller igårkväll när jag gick på föräldramöte inför skolstarten till hösten och jag kände mig bara för ung för att ha en dotter som börjar skolan?? Hur gick det till det här? Hur gick det så fort? Hur blev vi så gamla? Stoppatiden. 
 
 

Rosor

Hej på er!
Lilltjoppans mage blev bättre i helgen, skönt! Så är påväg till jobbet nu och sen ikväll ska jag på föräldramöte på skolan hon börjar på till hösten. Det närmar sig med stormsteg! 
 
En dag i helgen drog jag fram lite marsipan och gjorde några rosor tillsammans. Alltså hur duktig får man vara för att vara fem? Snart spring hon om mig och gör helt makalösa rosor, tvekar inte en sekund.
 
 

Vab

Är hemma och vabbar idag. Mellan alla toabesök så är det full rulle, spel, fika och vattenpauser. Det är skratt och en blick ut gav öronen skador "STOPPA VÄDRET!!!". Snön yr i solskenet. 
 
 

Lördagstankar

Jag vill tro på att jag klarar av allting själv och tillsammans med min kära dotter gör jag nog det också, vi är starka tillsammans. Men vissa kvällar är det svårt att hålla den tanken vid liv, då ensamheten nästan kväver mig. För jag är det, ensam i slutet av dagen, ensam om att försörja oss och hålla vårt hus och trädgård i skick. Ensam om att uppfostra en superfin flicka till att bli en omtänksam, självständig och stark kvinna. Ensam om att hålla humöret uppe, laga god, bra och varierande mat, lära ut om livet, alla dess upp och nedgångar, ensam i allt. Försöker ta mig tiden att andas ut och förstå att jag är stark, jag klarar det här själv men ändå är det ensamheten som kan vara värst, känslan av att vilja ha någon nära, ha någon att luta sig mot.
Jag hatar det, att ensamhet kan göra mig så svag. Men vet ni? Man kan inte alltid vara stark, ibland måste man få vara svag också för att kunna komma tillbaka, rakare i ryggen och kämpa hårdare. Ikväll mina vänner är en sådan kväll, då bröstkorgen känns tom och tung på samma gång, då jag har känslan av att inte klara något alls om jag inte har någon annan vid min sida innan ögonen blundar. Har distraherat mig med arbete och bara det visar väl ändå att jag kan det här. Oavsett hur svag jag känner mig så kan jag det här och det gör mig stark. Den enda jag behöver ligger i sin säng och snarkar, hon och ingen annan. ❤ 

Middag med en babe

Men hörrni, vet ni vad vi gjorde i lördags? Vi bjöd världens finaste Amanda på middag! Såå behövligt. Skämde bort na! 
Blev grillat kött, potatis, sallad, hembakta baguetter jag gjorde vitlöksbröd utav och så efterrätt såklart! Tindra ville ha glass så det fixade jag. Fem sorter blev det haha, här snålar man inte 😉 choklad, blåbär, lakrits, citron och en vaniljglass med chokladkross. Blev gott. Men nu är jag ute efter en glassmaskin! 
 
 

Kommer på banan igen

Känner en lätt träningsvärk i kroppen och en längtan efter mer. Jag älskar träningsvärk, ni får kalla mig knäpp, men det är banne mig bland det skönaste som finns. 
Det är bara det om jag ska börja om igen, börja träna igen, så måste jag minnas hur viktig maten är, måste vara stark och ignorera tankarna som smyger sig på, så jag börjar smått, någon gång hemma nu och då. Det blir bra det här. Så småningom kanske jag kan lägga upp mål som är sunda, som inte är en siffra på en våg eller en inbillning i spegeln. Den här gången ska träningen vara kul, den ska vara för att bygga upp en starkare kropp, en kropp som mår bättre och ett sinne som mår bättre. Vi kör! 
 
 

Maj, du är så välkommen

Men vänner! Jag glömmer bort er, eller så är det för jag sovit på bussresorna på senaste... Är så trött hela tiden, mitt eget fel egentligen som inte går och lägger mig utan börjar greja hemma istället. Haha... 
 
Hur som, det är maj! Hur fort har det gått egentligen?  trädgården tinar sakta men säkert fram, har småplantor ihopträngda i köksfönstret, solen skiner och det snöade apa i helgen. Men jag mår bra, det börjar komma knoppar på syrenen, snart är det grönt igen, ljuset värmer mig och det gör mig på bättre humör. Äntligen! 

RSS 2.0