Poke bowl


Jag har skaffat en ny besatthet kan man kanske säga, men pokebowls, HUR gott är inte det?? Kokar ris på samma sätt man gör till sushi, öser på med goda grönsaker, salladslök, kanske lite chili och sesamfrön. Ringlar sedan över soya blandad med wasabi och NJUTER. Det är så gott. Än så länge har jag inte förätit mig på det, men det blir några i veckan så vem vet, snart kanske? 
Favoritgrönsakerna just nu är helt klart avokado, mango och broccoli. såsåsåsåsåsåså gott.  
(null)
(null)


Tiden går i rasande fart

Har haft en härlig vecka, känns som att livet kryper tillbaka. Höst och vintern tär på mitt sinne (jag antar iaf att det är mörkret) för har varit på så gott humör i veckan, haft energi, städat och fixat, tränat och busat med ungar. Så härligt med solsken och ljusare dagar! 
Amelia är i en skrotnattperiod, vägrar sova själv om nätterna utan enda som dug är ifall hon får snutta natten ut. Lite tröttsamt men vet att det går över och blir bra sen ändå, bara att stå ut.  
Idag for vi på utflykt till pulkbacken, tog med oss lite fika och gjorde slut på allas krafter. Och vi var nära på att krocka med en bunt rådjur!! Blev något förvånade när det kom dundrande fram rådjur mitt framför näsorna näst vi åkte ner med pulkan i världens fart?? Riktigt aprilväder bjöds det på också, under de timmar vi var där hann det vara strålande sol,  blåsigt, regn, snö och hagel. 

(null)
(null)


Vi blev räddade!

Min älskade sambo kom hem med tvål och tvättmedel innan han reste till fjälls för jobb, sån tur! Vi har klarat oss bra än så länge. Tindra har haft sina två symptomfria dygn nu, men andas inte ut förrän imorgon kanske, håll tummarna åt mig att ingen annan blir smittad!! Så tråkigt med magsjuka barn. Och vad ska jag ta med till med en sambo i fjälls, tre barn och en valp hemma ifall jag trillar dit? Hemska tanke.  

(null)


Sportlov

Vårt sportlov började så jäkla bra, strålande väder, längdskidor, pulka, eld, bibliotek och (hyfsat) glada miner. Så igårkväll vände det och gick från idyll till sjukstuga. Fasiken!! 
Tvättmaskinen går varm, snart är tvättmedel slut, papper är snart slut, TVÅLEN sinar. Jag vill ej ha med magsjukt barn på affären och vill inte heller lämna henne ensam. 
Hoppas bara vi andra klarar oss nu, men då har man det väl för bra för att va sant om det skulle råka va så? 

(null)


Livet

Ibland känns det som dagarna går på repeat. Jag plockar undan, diskar, dammsugar och tvättar. Tvätten tar aldrig slut, det snarare växer konstant?? Jag går ut med hunden, jag ser till han får mat, kärlek och plockar upp bajs. Jag lagar mat åt stora och små, handlar, trugar i ungar. Vi badar, åker stjärtlapp och bygger snöhästar. Spelar spel, bråkar, duschar och läser godnattsagor efter en härlig kram. Sen går allting runt och runt igen. 

Men hittade såsåså fina nejlikor på affären igår, kunde inte låta bli att ta med dem hem. Gav lite vårkänslor. 💕

(null)


RSS 2.0